TKODaily - Wanita Islam Kini
   Login
:: Menu Utama  ::  Hantar Artikel  ::  Akaun Anda  ::  Forums  ::
kOtAk SeMbANg

Only registered users can shout. Please login or create an account.
mENu uTAmA
· Home
· Album
· Beritahu Kawan
· FAQ
· Forum
· Komen
· Masej Peribadi
· Members_List
· Muat Turun
· Pencarian
· PHPNuke Editor
· Statistik
10 tOp MinGGu iNi
  10 tips hiasan dalaman rumah - 215 hits
  10 Sebab Gagal Temuduga - 152 hits
  Peraturan Sebelum Pakai Kanta Lekap! - 72 hits
10 tOp bULaN iNi
  Waspada Dengan Pengambilan 4 Jenis Makanan Ini - 513 hits
  10 makanan termahal di dunia - 436 hits
  Sejarah Bangun Dan Jatuh Kehidupan P Ramlee - 420 hits
  Kuah Yong Tau Fu Dan Tips-Tips Membuatnya - 372 hits
  Wang Syilling dan Lelaki Pembancuh simen - 304 hits
  10 Janji Allah Kepada Mereka Yang Ingin Berkahwin - 281 hits
  Fesyen Muslimah: Adakah Rekaannya Sudah Hilang Sentuhan Roh Syariat Islam? - 279 hits
  9 Petua Semulajadi Untuk Memerahkan Bibir Anda !!! - 273 hits
  Manja Wanita Biar Bertempat - 264 hits
  10 tips hiasan dalaman rumah - 215 hits
kERamAiAN OnLiNE
Welcome, Tetamu
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: zulzin
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 95

People Online:
Visitors: 33
Members: 0
Total: 33
pERkiRaAN oNLiNe
We received

2048808
page views since
1 Feb 2011

Jumlah Hits
· Hari Ini

603

· Semalam

1083


Purata Hits
· Sejam

62

· Sehari

1,122

· Sebulan

34,147

· Setahun

409,762


Server Masa Server
· Masa

12:56:19

· Tarikh

24 Nov 2014

· Zon

+0800

PeRKIraAN UniQuE

Statistik awam melalui portal percuma :-

-- : NoTIs BOarD : --

Selamat datang ke laman Wanitakini.com khusus untuk wanita. Petukaran nama laman daripada TKOdaily (pink) kepada WanitaKini.com sesuai dengan masa dan ketika.

Untuk makluman bekas ahli TKODaily, kami telah mengemaskini database menggunakan databse lama. Oleh itu anda semua tidak perlu mendaftar semula sebagai ahli. Bagi yang belum mendaftar, rebutlah menjadi ahli WanitaKini.com.

Nabila Atiqah
Webmaster
[email protected]

       PeNdAFtARaN kEAhLiAn TKODAILY        

Sila daftar di sini
::: DAFTAR AHLI ::: 


Like Facebook


PoStINg-pOStiNg tERkiNi pADa fORuM

Forum/Topik  Balas   Terakhir   Lihat 
Sembang Umum
Buat Duit Online Dengan Iklan Sticky..(FREE)
0 Iwazani View Latest Post 1045
Fesyen
jubah cotton mesir, warna trendy, corak menarik dan selesa
1 Nabila View Latest Post 2498
Cantik & Sihat
Jom bersabun "shrek" @ sabun ketiak..sambil jana i
0 ainnas85 View Latest Post 2708
Cantik & Sihat
HERBA MAHARANI-khazanah perubatan khusus untuk wanita
3 Kidefatin View Latest Post 4408
Cantik & Sihat
Page yang berguna untuk wanita dan lelaki..
1 Nabila View Latest Post 3193
ICT, software, MP3 dll
Produk Terhebat Drp Samsung !!!
1 AnisahOmar View Latest Post 2987
ICT, software, MP3 dll
Internet percuma
4 Nabila View Latest Post 5802
Cantik & Sihat
BuKan Banyak makan punca KegeMukan rupanya..patutlah
3 AnisahOmar View Latest Post 4611
Cantik & Sihat
TERAPI SAMBIL TIDUR -DGN BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM)..WOW
2 ainnas85 View Latest Post 2918
Sembang Umum
Jom,cari duit lebih dengan Says.com..terbaik !!!!!
2 Nabila View Latest Post 3463
Fesyen
myiMart-Beg tangan menarik untuk wanita..
3 AnisahOmar View Latest Post 3816
Cantik & Sihat
KONJAC SPONGE. 100% NATURAL, SESUUAI UTK SEMUA JENIS KULIT
1 AnisahOmar View Latest Post 3449
Cantik & Sihat
Hadis tentang kebaikan garam..tahukah kita??
2 AnisahOmar View Latest Post 3773
Cantik & Sihat
KELEBIHAN BB Plus KOLAGEN..SEHINGGA 5000mg!!..NYATA TERSENDI
0 ainnas85 View Latest Post 3343
Luahan Masalah & Motivasi
Susah bersalin
0 autumn View Latest Post 3339
 

10 tips hiasan dalaman rumah
Dekorasi & Landskap


Aku nak kongsi gambar dan tips rekaan dalaman rumah yang ekslusif. Ada perkara-perkara yang perlu dielakkan ketika menghias rumah anda.

1. Buat pilihan sendiri
Rumah anda ruang peribadi anda. Jangan benarkan orang lain menentukan apa yang patut anda lakukan pada rumah anda.


Posted by Nabila on Tuesday, November 18 @ 22:00:00 MYT (215 reads)
Seterusnya.. | 7537 bytes more | comments? | Score: 0)

Peraturan Sebelum Pakai Kanta Lekap!
Tips
Oleh Lany Azman - REMAJA

Kaca mata selalunya membataskan penampilan seseorang. Jadi, kebanyakan gadis cuba mencari solusi memakai kanta lekap untuk tampak lebih cantik dan menarik. Tetapi, penggunaan kanta lekap selalunya akan menyebabkan kesakitan di bahagian mata. Semua ini terjadi kerana kurangnya penelitian dalam penjagaan kebersihan dan cara pemakaian yang betul.

Oleh itu, jom sama-sama ketahui apakah peraturan yang wajib kamu ketahui sebelum memakai kanta lekap.



Posted by Nabila on Tuesday, November 18 @ 14:00:00 MYT (72 reads)
Seterusnya.. | 3406 bytes more | comments? | Score: 0)

10 Sebab Gagal Temuduga
Tips



Girls, REMAJA tahu pasti ramai di antara kamu yang mula mencari tempat untuk bekerja bukan ? Pasti ada dintara kamu berjaya melepasi sesi temu duga  dan tidak dinafikan, ada juga yang gagal!

Jangan bimbang, semua itu pekara biasa. Ada 10 sebab mengapa kamu gagal dalam temu duga.



Posted by Nabila on Tuesday, November 18 @ 09:07:39 MYT (152 reads)
Seterusnya.. | 1553 bytes more | comments? | Score: 0)

Kuah Yong Tau Fu Dan Tips-Tips Membuatnya
Resipi


Oleh Kak Minami Myresipi

Assalammualaikum WBT dan selamat petang semua, seperti yang dijanjikan hari ni ros akan kongsikan bersama-sama pelawat semua cara ros  masak kuah yong tau fu yang sedap dan mudah di masak, ni bukan resepi ros ya, resepi asal dari Myresipi, dan penyumbangnye ialah kak Minami, ros cuma ubah sedikit cara-caranya bergantung pada cara ros tersendiri, dan ros tambahkan juga 1 sudu kecil minyak bijan untuk menambahkan aromanya, di bawah ni ade resepi asal kak Minami tu, dan jika scroll di bawah, ros sertakan juga cara ros dan tips-tips tambahan, Selamat Mencuba.


Posted by Nabila on Sunday, November 16 @ 16:45:38 MYT (372 reads)
Seterusnya.. | 5005 bytes more | comments? | Score: 0)

Cantik Tanpa Risiko
Cantik & Sihat
carrot

Inginkan kulit yang lebih cerah, lembut dan berseri? Anda boleh miliki kulit diingini dengan mengamalkan petua ini. Hanya menggunakan bahan semula jadi yang mudah di dapati.



Posted by Nabila on Sunday, November 16 @ 16:43:04 MYT (171 reads)
Seterusnya.. | 2565 bytes more | comments? | Score: 0)

Manja Wanita Biar Bertempat
Artikel

Oleh Dr Syed Yusainee Yahya

Memanglah tidak salah jika sesekali bermanja dengan orang tersayang dan mengharapkan dia melayan anda seperti ayah sendiri. Namun begitu  hubungan anda akan berhadapan dengan masalah jika anda mengharapkan layanan begitu setiap masa. Bukan masalah biasa tetapi memang akan betul-betul menjadi masalah besar. Adakah anda termasuk dalam golongan begini?

Perkara ini walaupun tidak berlaku secara jelas dan sedar tetapi itu berlaku dalam minda separa sedar. Kita boleh lihat sifat ini dalam bentuk beberapa perbuatan dan tingkah laku. Sebagai contoh ;



Posted by Nabila on Sunday, November 16 @ 16:26:00 MYT (264 reads)
Seterusnya.. | 5155 bytes more | comments? | Score: 0)

Wang Syilling dan Lelaki Pembancuh simen
Motivasi

Wang syiling jatuh di hadapan seorang lelaki yg sedang asyik membancuh simen. Melihat logam kecil itu , tangan lelaki itu terhenti melakukan kerja . Tidak menunggu lama , tangannya segera mengutip syiling itu dan dimasukkan ke dalam poketnya. Dia menyambung semula kerjanya.

Sekali lagi lelaki itu terpandang duit syiling tidak jauh dari sisinya . Lelaki itu menoleh ke kiri ,kanan dan sekelilingnya.Tiada siapa yang berdekatan dengannya . Sekali lagi dia terus mengambil syiling itu dan menyimpan dalam koceknya.Tidak lama kemudian, lelaki itu ternampak lagi duit syiling berdekatan dengannya. Pun sama, dia mengambil dan menyimpannya.

"Rezeki aku !" Kata lelaki itu dalam hati. Lelaki itu tidak sedar , logam syiling itu sebenarnya dicampakkan oleh ketuanya dari aras lapan bangunan separuh siap yang mereka bina itu.



Posted by Nabila on Saturday, November 15 @ 20:00:00 MYT (304 reads)
Seterusnya.. | 3015 bytes more | comments? | Score: 0)

Fesyen Muslimah: Adakah Rekaannya Sudah Hilang Sentuhan Roh Syariat Islam?
Fesyen
Norazilawati Md Dahlal
Pusat Kajian Pengurusan Pembangunan Islam
Pusat Pengajian Sains Kemasyarakatan
Universiti Sains Malaysia
[email protected]




Terkini dalam industri fesyen telah mendedahkan satu bentuk fesyen berpakaian yang dilabelkan sebagai fesyen Muslimah, iaitu fesyen berpakaian yang sesuai dengan wanita Islam. Namun begitu, lambakan rekaan fesyen seperti ini dikatakan telah menimbulkan kekeliruan bagi sebahagian besar golongan wanita Islam mengenai tuntutan berpakaian mengikut syariat Islam. Persoalannya, adakah bentuk fesyen Muslimah yang mengikut tuntutan syariat? Sejauh manakah fesyen Muslimah sedia ada dalam industri ini memenuhi piawaian syariat Islam? Bagaimanakah respons pengguna Islam terhadap rekaan fesyen Muslimah yang kini menjadi keperluan dalam kehidupan?


Posted by Nabila on Saturday, November 15 @ 12:00:00 MYT (279 reads)
Seterusnya.. | 16826 bytes more | comments? | Score: 0)

Rekaan lanskap menarik di Floria Putrajaya
Dekorasi & Landskap

Bagi yang mempunyai ruang tanah boleh membina lanskap menarik untuk mendapatkan suasana santai dan damai.

lanskap air terjun



Posted by Nabila on Saturday, November 15 @ 08:24:34 MYT (168 reads)
Seterusnya.. | 8680 bytes more | comments? | Score: 0)

Sejarah Bangun Dan Jatuh Kehidupan P Ramlee
Personaliti


Kepada para peminat Allahyarham Tan Sri P Ramlee, mungkin ada antara anda yang tidak mengetahui sebetulnya kisah hidup jatuh dan bangun Allahyarham.

Disebalik kehebatan filem beliau yang masih mampu membuat kita ketawa sehingga hari ini, tersimpan 1001 kisah yang menyedihkan.


Posted by Nabila on Friday, November 14 @ 15:22:58 MYT (420 reads)
Seterusnya.. | 1764 bytes more | comments? | Score: 0)

aRTikEL LaMA

Friday, November 14
· Waspada Dengan Pengambilan 4 Jenis Makanan Ini
· 9 Petua Semulajadi Untuk Memerahkan Bibir Anda !!!
Thursday, November 13
· Kata Akal, Seronok Sentuh Anjing
Wednesday, November 12
· Petua Mengawal Keletihan & Mengantuk Awal Kehamilan
Tuesday, November 11
· 10 makanan termahal di dunia
· 10 Janji Allah Kepada Mereka Yang Ingin Berkahwin
Saturday, June 07
· Reunion musnahkan rumah tangga kami
Wednesday, September 11
· Sikaya Yang ‘Dimiskinkan’ Oleh Hartanya
· Kisah Cinta Fira :')
· Cara-cara Menjahit Zip Tersembunyi Pada Kain Susun Tepi
· Human Caterpiller - Manusia kepompong
Sunday, September 08
· Pengaruh Wanita Dalam Kehidupan Lelaki
· Tujuh Perempuan Bertanya, Seorang Lelaki Menjawab
· Kedudukan Wanita Sebelum Islam Dan Wanita Kini
· Perangai Perempuan Yang Buat Lelaki Gila Bayang
· Kisah Nabi Musa Dengan Wanita Penzina
· Mengapa Yahudi Menggali Di Bawah Masjid Al-Aqsa?
· Sejarah Ayat Kursi
Monday, August 26
· Hargailah Pengorbanan Ibu & Bapa Kita
· Sayang… bantu abg untuk bawa keluarga kita ke syurga
Saturday, August 24
· Kasih Ibu Sampai Ke Mati
· Kesan Bermekap Tanpa Mencuci Selama 2 Tahun
· Mangsa Serangan Gas Beracun Pihak Tentera di Syria Yang Zalim
· Isteri Ustaz Don Disahkan Hamil
· Kemunculan FIRAUN MODEN
· Sambal hitam: Menu utama majlis kenduri kendara
· Gambar Perkahwinan Ustaz Zaharudin Dan Isteri Kedua
· Payung Gergasi Masjid Nabawi Rekaan "Arkitek Allah"
· Semut Di Jadikan Makanan Ringan Di Colombia
· Bahaya radioaktif Al-Quran mendahului zaman
Thursday, August 15
· Mengajar Isteri Bukan Memukul
· Wanita Palestin buat Kuih Persiapan Raya
· Doa Melindung Bayi Dalam Kandungan
· Menonton Bersama Anak
Tuesday, August 13
· Penggunaan kad kredit
· Indahnya wanita kerana mudah ke syurga
· Copy Cat, Copy Paste, Plagiarism Tu Halal Bagi Aku.
· Kamu orang KAPIR ke??
· Cinta parah - berdarah
· Kelebihan Ayat Kursi...

PoLL sELiDik
TKOdaily (pink) jadi Wanitakini.com. Setuju tak?

Sangat Setuju
Setuju
Tak ada apa pun
Tak
Entahlah ikut awaklah..



Results
Polls

Votes: 72
Comments: 0
LOg MaSUk
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
rADio iKiM


Jika tak nak dengan klik butang "STOP"

Jika tak on secara auto, bermakna browser anda ada masalah dengan plug-in. Sila semak mediaplayer, vlc, realplayer atau lain-lain dipasang dengan betul.
bERitA TeRKinI
·302 Found
302 Found

nginx/1.6.2
" target="new">302 Found


read more...
BEriTA dUNiA
·302 Found
302 Found

nginx/1.6.2
" target="new">302 Found


read more...
wEb NAsyiD

Laman-laman nasyid terpilih yang aktif.

 Amar
 Firdaus
 Hijjaz Records (HRSB)
 Inteam
 Jalinan Ukhuwah
 Kerabat Devotees
 R-iF
 Rabbani
 Raihan
 Sahabat Amal
 UNIC Records

LaMAn rUjUkAN

Laman-laman yang berkaitan dengan isu laman ini;

 Muslimdaily
 iMotivasi
 Islam itu Indah
 Pengisian Diri
 Tips Kehidupan
 iluvIslam
 Tahu, Faham & Amal
 Peribadi Rasulullah
 Aqustatic
 Kurung Pahang
 Al-Hulaimi
 Pondok Hearty
 Rediesh
 Wanita & Komputer
 Wanita Muslimah
 Mengandung.com
 abatasa2
 Zaharudin A.Rahman
 Badar-SAMBBST
 HaruBiru
 Rashia Wanita Hebat
 AyatCinta
 Dunia Penyair
 Cikgu Dahlia
 SiLampuNeon
 Abu Anas Madani
 Rahsia Wanita
 Koleksi Cinta

 Pakar Sakit Puan
 Anizyn
 Dechacare
 Azzariyat.com
 SeniHias
 AKanMati
 Tentang Cinta
 AjaibBenar
 HotMedia
 Berita-Harian-Online
 Sihat Selalu
 Bicara Tumbuhan
 Love Stitch
 BlogSerius
 OpenMInda
 Pena Kusisip
 MummyNemo
 ResipiRahsiaKu
 SebuahKehidupan
 King Of The East
KawanGeek
 It's My Story
 Kemuh
 Hadiah Ulang Tahun
 MalaysiaTopBlogger
 Nuraiman
 DekoRumah
 KomunitiMuslimat
 Blog Misteri
 Forum Paramedik
 TradingLiving
Aku Islam
B'jue Corner
SayaChefKecil
Genta-Rasa
CeritaCintaSedih
Ening Collection

Laman-laman diatas adalah usaha individu dan ada juga salinan daripada blog/laman lain. - wm

rANkiNg aLEXa

Catatan ranking berdasarkan laman Alexa portal terpilih.

26/7/2013
 turun  naik  kekal

MK 
MI 
HD 
TKO 
DD  
SO  
MR
WK
OU
   
TR 
CC
WU

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

15
65
62
228
3,218
1,743
14,151
25,561
27,145
7,907
11,663
28,497

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

* Ranking ini untuk Malaysia.

WaRgA kERjA

WeBMAaSTEr
Nabila Atiqah
- nabila.atiqah
- TempayanRetak

pEMb. wEBmAsTeR I
Kide Fatin
- kide.fatin
- Picture2U

PEmb. wEbMASteR II
Anisah Omar
- anisah88.omar
PENAFIAN:
WanitaKini tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan
oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini dan  juga tidak bertanggungjawab
dengan apa-apa penulisan dalam laman ini.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.

You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt

themes design by Tempayan Retak