TKODaily - Wanita Islam Kini
   Login
:: Menu Utama  ::  Hantar Artikel  ::  Akaun Anda  ::  Forums  ::
kOtAk SeMbANg

Only registered users can shout. Please login or create an account.
mENu uTAmA
· Home
· Album
· Beritahu Kawan
· FAQ
· Forum
· Komen
· Masej Peribadi
· Members_List
· Muat Turun
· Pencarian
· PHPNuke Editor
· Statistik
10 tOp MinGGu iNi
There isn't content right now for this block.
10 tOp bULaN iNi
There isn't content right now for this block.
kERamAiAN OnLiNE
Welcome, Tetamu
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: zulzin
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 95

People Online:
Visitors: 23
Members: 0
Total: 23
pERkiRaAN oNLiNe
We received

2002662
page views since
1 Feb 2011

Jumlah Hits
· Hari Ini

418

· Semalam

1954


Purata Hits
· Sejam

62

· Sehari

1,097

· Sebulan

33,378

· Setahun

400,532


Server Masa Server
· Masa

14:34:03

· Tarikh

23 Oct 2014

· Zon

+0800

PeRKIraAN UniQuE

Statistik awam melalui portal percuma :-

-- : NoTIs BOarD : --

Selamat datang ke laman Wanitakini.com khusus untuk wanita. Petukaran nama laman daripada TKOdaily (pink) kepada WanitaKini.com sesuai dengan masa dan ketika.

Untuk makluman bekas ahli TKODaily, kami telah mengemaskini database menggunakan databse lama. Oleh itu anda semua tidak perlu mendaftar semula sebagai ahli. Bagi yang belum mendaftar, rebutlah menjadi ahli WanitaKini.com.

Nabila Atiqah
Webmaster
[email protected]

       PeNdAFtARaN kEAhLiAn TKODAILY        

Sila daftar di sini
::: DAFTAR AHLI ::: 


Like Facebook


PoStINg-pOStiNg tERkiNi pADa fORuM

Forum/Topik  Balas   Terakhir   Lihat 
Sembang Umum
Buat Duit Online Dengan Iklan Sticky..(FREE)
0 Iwazani View Latest Post 960
Fesyen
jubah cotton mesir, warna trendy, corak menarik dan selesa
1 Nabila View Latest Post 2373
Cantik & Sihat
Jom bersabun "shrek" @ sabun ketiak..sambil jana i
0 ainnas85 View Latest Post 2593
Cantik & Sihat
HERBA MAHARANI-khazanah perubatan khusus untuk wanita
3 Kidefatin View Latest Post 4198
Cantik & Sihat
Page yang berguna untuk wanita dan lelaki..
1 Nabila View Latest Post 3079
ICT, software, MP3 dll
Produk Terhebat Drp Samsung !!!
1 AnisahOmar View Latest Post 2887
ICT, software, MP3 dll
Internet percuma
4 Nabila View Latest Post 5662
Cantik & Sihat
BuKan Banyak makan punca KegeMukan rupanya..patutlah
3 AnisahOmar View Latest Post 4436
Cantik & Sihat
TERAPI SAMBIL TIDUR -DGN BIO VELOCITY SLEEP MATE (BVSM)..WOW
2 ainnas85 View Latest Post 2799
Sembang Umum
Jom,cari duit lebih dengan Says.com..terbaik !!!!!
2 Nabila View Latest Post 3346
Fesyen
myiMart-Beg tangan menarik untuk wanita..
3 AnisahOmar View Latest Post 3650
Cantik & Sihat
KONJAC SPONGE. 100% NATURAL, SESUUAI UTK SEMUA JENIS KULIT
1 AnisahOmar View Latest Post 3334
Cantik & Sihat
Hadis tentang kebaikan garam..tahukah kita??
2 AnisahOmar View Latest Post 3651
Cantik & Sihat
KELEBIHAN BB Plus KOLAGEN..SEHINGGA 5000mg!!..NYATA TERSENDI
0 ainnas85 View Latest Post 3239
Luahan Masalah & Motivasi
Susah bersalin
0 autumn View Latest Post 3246
 

Reunion musnahkan rumah tangga kami
Rumahtangga
Oleh Normala Hamzah

Tidak semua pertemuan semula (reunion) menggembirakan. Ada juga yang membawa derita dan memutuskan ikatan perkahwinan. Namun jika itu takdir Allah, apa lagi yang mampu dilakukan, terimalah dengan reda dan mohon Allah beri petunjuk agar hidup lebih bermakna.

Tidak dinafikan reunion menjadi fenomena pada masa ini. Di mana-mana sahaja orang bercakap tentang reunion, tidak kiralah sama ada dengan kawan sekolah, jiran, universiti atau pejabat.

Memang ada baiknya reunion, sekurang-kurangnya ia dapat menemukan rakan-rakan yang sudah berpuluh-puluh tahun tidak ditemui dan mengeratkan silaturahim. Tetapi reunion juga boleh memusnahkan sebuah perhubungan.

Inilah kisah yang saya paparkan minggu ini, kisah reunion yang meninggalkan titik hitam dalam hidup Nora (bukan nama sebenar) dan pasangannya Nasri (bukan nama sebenar).



Posted by nabila on Saturday, June 07 @ 14:15:29 MYT (4595 reads)
Seterusnya.. | 9496 bytes more | comments? | Score: 0)

Sikaya Yang ‘Dimiskinkan’ Oleh Hartanya
Motivasi
Oleh gentarasa

67306_tampilan_rumah_bill_gates_dari_danau_washington_300_225Percaya tidak, acap kali apabila harta bertambah, kita  seolah-olah rasa bertambah ‘miskin’. Apabila mendapat bonus atau naik gaji misalnya, tiba-tiba semakin banyak yang kita inginkan. Kita merancang untuk membeli kereta baru, menukar perabot baru dan lain-lain. Keinginan kita menjadi semakin besar dan  bertambah.

Akhirnya duit yang bertambah menjadi susut akibat keinginan yang meningkat. Sungguhnya, orang yang miskin, bukan kerana kekurangan harta tetapi mereka yang banyak keinginan! Itulah akibatnya apabila bukan iman yang mengendalikan hidup kita.

Diri kita akan hilang kendali seumpama kereta hilang brek dan tiada kawalan. Kita masih mencari dan terus mencari kemewahan dunia sedangkan usia sebenar semakin singkat dan pertemuan kita dengan Allah semakin dekat. Hati kita tidak pernah kita gilap sebab kita masih ghairah memburu harta yang tidak ada kesudahan dan penghujungnya. Tidak salah memburu harta… burulah. Namun ingat, itu cuba alat, bukan matlamat.



Posted by Nabila on Wednesday, September 11 @ 16:39:36 MYT (3071 reads)
Seterusnya.. | 6376 bytes more | comments? | Score: 4.5)

Kisah Cinta Fira :')
Penulisan Kreatif
Oleh Cerita-cerita SeDih

Name aku Fira.. Aku de sorg pkwe.. Sorg??? huhu.. pakwe aku ni mmg hndsome r!! Sbb die hndsome tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die memandangkan aku ni pun kategori org yg lawa gak.. hahaha..

OOPS! lupe! Name pkwe aku ni Adam.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. pakwe aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 laki aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 ppuan yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade ppuan yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..


Posted by Nabila on Wednesday, September 11 @ 16:36:23 MYT (1683 reads)
Seterusnya.. | 8293 bytes more | comments? | Score: 0)

Cara-cara Menjahit Zip Tersembunyi Pada Kain Susun Tepi
Jahitan & Kraftangan
Oleh sewing.eningcollection

Zip dicipta untuk memenuhi keperluan pembuat-pembuat pakaian seperti saya. ia digunakan dalam pakaian-pakaian lelaki, wanita dan juga kanak-kanak. zip ini menggantikan kancing-kancing yg popular kita lekatkan di baju kurung moden, blouse, kain, skirt, seluar, beg, dan seadanya..

Dalam entry ini saya menunjukkan cara-cara menjahit zip tersembunyi dengan mudah dan simple..

ukuran zip pada kain


Posted by Nabila on Wednesday, September 11 @ 16:31:29 MYT (2960 reads)
Seterusnya.. | 6527 bytes more | comments? | Score: 0)

Human Caterpiller - Manusia kepompong
Rencah
Oleh blog-misteri.

Putera Randian atau Putera Randion (sekitar 1871 - December 19, 1934),
juga dikenali Manusia Ular, Torso Hidup, Manusia Ulat dan
pelbagai nama-nama lain adalah penghibur tanpa tangan terkenal
awal tahun 1900-an, paling dikenali untuk beliau berkeupayaan untuk menggulung
rokok dengan bibirnya.

Beliau dikatakan telah dibawa ke Amerika Syarikat
oleh P.T. Barnum pada tahun 1889 dan adalah sebuah karnival popular dan tarikan
sarkas selama 45 tahun.


Posted by Nabila on Wednesday, September 11 @ 16:27:22 MYT (1469 reads)
Seterusnya.. | 1747 bytes more | comments? | Score: 0)

Pengaruh Wanita Dalam Kehidupan Lelaki
Artikel
Al-Quran tidak pernah meletakkan kesalahan Adam yang melanggar perintah Allah dalam syurga atas bahu isterinya Hawa. Sekalipun Bible dan riwayat-riwayat Israiliyyat dalam sesetengah buku tafsir menyatakan Hawa adalah punca yang menyebabkan Adam memakan buah larangan dalam syurga, namun al-Quran tidak pernah menyatakan demikian.

Menurut al-Quran, kesalahan tersebut ditanggung oleh kedua belah pihak. Sementara Bible (Genesis 3:6-17) menceritakan Hawa (Eve) telah mempengaruhi Adam, dengan itu Tuhan telah menghukum Hawa dengan diberikan kesakitan ketika melahirkan anak. Hal ini juga disebut oleh riwayat-riwayat Israiliyyat yang sering dibaca oleh sesetengah penceramah di masjid dan surau. Namun, para pengkaji hadis mendapati riwayat-riwayat itu tidak boleh dijadikan pegangan dan bercanggahan dengan apa yang disebut dalam a-Quran.


Posted by Nabila on Sunday, September 08 @ 20:28:29 MYT (1714 reads)
Seterusnya.. | 13701 bytes more | comments? | Score: 0)

Tujuh Perempuan Bertanya, Seorang Lelaki Menjawab
Akhlak @ Moral


Kaum hawa selalu mengeluh dan melafazkan “susahnya jadi wanita”, mereka telah digoda dan diperdaya oleh syaitan dan hawa nafsunya sendiri, seperti yang kita lihat dialog dibawah, bagaikan mempersoalkan ketentuan Allah terhadap mereka. Dengan kata lain yang agak kasar, Allah berat sebelah dan meletakkan kaum wanita dalam keadaan tertindas.

Keluhan remaja perempuan A:
“Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak.”


Posted by Nabila on Sunday, September 08 @ 20:26:54 MYT (4585 reads)
Seterusnya.. | 10138 bytes more | comments? | Score: 5)

Kedudukan Wanita Sebelum Islam Dan Wanita Kini
Artikel
Wanita kini yang begitu sibuk dengan urusan dunia

Wanita sebelum Rasulullah S.A.W, tidak berdarjat dan tidak berguna kecuali untuk memelihara keturunan dan mengatur rumahtangga. Apabila isteri melahirkan anak yang tidak cantik mereka akan membunuhnya. Wanita yang ‘subur’ dipinjam kepada lelaki (bukan suaminya) untuk melahirkan anak. Pendek kata, masa perkembangan peradaban Yunani, wanita hanya melayani cinta dan hawa nafsu.


Posted by Nabila on Sunday, September 08 @ 20:24:13 MYT (1262 reads)
Seterusnya.. | 26051 bytes more | comments? | Score: 0)

Perangai Perempuan Yang Buat Lelaki Gila Bayang
Personaliti
PANDAI JAGA PENAMPILAN

Pandai jaga penampilan ni termasuklah jugak dalam kategori pandai jaga diri dan macam mana korang menunjukkan kepada orang ramai perangai korang ye. Pastikan yang penampilan korang tu ada ciri-ciri perempuan dan bukannya ciri-ciri kaum bertelur. Sebelum pergi kerja ataupun pergi kelas, mekap dan pakai cantik-cantik dan lepas tu jaga adap tu. Tak cantiklah kalau muka dah lawa, pakai baju lawa-lawa, sekali terpekik terlolong. Nak nampak gojes kena nampak cool.


Posted by Nabila on Sunday, September 08 @ 20:21:12 MYT (6614 reads)
Seterusnya.. | 4096 bytes more | comments? | Score: 5)

Kisah Nabi Musa Dengan Wanita Penzina
Motivasi
Gambar hiasan

Pada suatu senja yang lenggang, terlihat seorang wanita berjalan terhuyung-huyung. Pakaiannya yang serba hitam menandakan bahawa dia berada dalam keadaan yang berdukacita. Tudungnya hampir menutup seluruh wajahnya. Tanpa hias muka atau perhiasan menghiasi tubuhnya. Kulit yang bersih, badan yang ramping dan rauk wajahnya yang ayu, tidak dapat menghapuskan kesan kepedihan yang dialaminya. Dia melangkah terseret-seret mendekati kediaman rumah Nabi Musa a.s. Diketuknya pintu perlahan-lahan sambil mengucapkan salam. Maka terdengarlah ucapan dari dalam “Silakan masuk”.

Perempuan cantik itu lalu berjalan masuk sambil kepalanya terus tunduk. Air matanya berderai ketika mula berkata, “Wahai Nabi Allah. Tolonglah saya. Doakan saya agar Tuhan berkenan mengampuni dosa keji saya.”


Posted by Nabila on Sunday, September 08 @ 20:15:38 MYT (3255 reads)
Seterusnya.. | 7523 bytes more | comments? | Score: 0)

aRTikEL LaMA

Sunday, September 08
· Mengapa Yahudi Menggali Di Bawah Masjid Al-Aqsa?
· Sejarah Ayat Kursi
Monday, August 26
· Hargailah Pengorbanan Ibu & Bapa Kita
· Sayang… bantu abg untuk bawa keluarga kita ke syurga
Saturday, August 24
· Kasih Ibu Sampai Ke Mati
· Kesan Bermekap Tanpa Mencuci Selama 2 Tahun
· Mangsa Serangan Gas Beracun Pihak Tentera di Syria Yang Zalim
· Isteri Ustaz Don Disahkan Hamil
· Kemunculan FIRAUN MODEN
· Sambal hitam: Menu utama majlis kenduri kendara
· Gambar Perkahwinan Ustaz Zaharudin Dan Isteri Kedua
· Payung Gergasi Masjid Nabawi Rekaan "Arkitek Allah"
· Semut Di Jadikan Makanan Ringan Di Colombia
· Bahaya radioaktif Al-Quran mendahului zaman
Thursday, August 15
· Mengajar Isteri Bukan Memukul
· Wanita Palestin buat Kuih Persiapan Raya
· Doa Melindung Bayi Dalam Kandungan
· Menonton Bersama Anak
Tuesday, August 13
· Penggunaan kad kredit
· Indahnya wanita kerana mudah ke syurga
· Copy Cat, Copy Paste, Plagiarism Tu Halal Bagi Aku.
· Kamu orang KAPIR ke??
· Cinta parah - berdarah
· Kelebihan Ayat Kursi...
· Step by Step Mutiara Titisan air mata 3D
Wednesday, August 07
· Tips untuk pemandu wanita sebelum, semasa perjalanan
Monday, July 29
· Pejuang burka muncul di Pakistan
Sunday, July 28
· Bertengkar cara baik
· Meningkatkan Perhubungan Dengan Rakan Sebaya Secara Realiti
· Resepi Kek Cokelat Kukus Berlapis (Kek Coklat)
· Jangan Elak Makan Nasi di Bulan Ramadan
Saturday, July 27
· Memelihara maruah wanita
· Kisah teladan: Nabi Muhammad SAW dengan sebiji limau
Friday, July 26
· Muslimah: Antara tertutup dan terbuka
· Penyakit kencing tikus meningkat kepada 3,695 kes tahun 2012
· Jumlah wanita pembuat dasar di negara ini masih kurang
Thursday, July 25
· Untukmu Ibu
Monday, July 22
· Cara Mudah Mengupas Telur Rebus Dengan Pantas
· 2 Peristiwa Menarik, Loo Jo Yee Pilih Islam
Wednesday, July 17
· Pendarahan hidung.. apa perlu dibuat?

PoLL sELiDik
TKOdaily (pink) jadi Wanitakini.com. Setuju tak?

Sangat Setuju
Setuju
Tak ada apa pun
Tak
Entahlah ikut awaklah..



Results
Polls

Votes: 72
Comments: 0
LOg MaSUk
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
rADio iKiM


Jika tak nak dengan klik butang "STOP"

Jika tak on secara auto, bermakna browser anda ada masalah dengan plug-in. Sila semak mediaplayer, vlc, realplayer atau lain-lain dipasang dengan betul.
bERitA TeRKinI
·

302 Found


nginx/1.6.2
" target="new">302 Found


read more...
BEriTA dUNiA
·

302 Found


nginx/1.6.2
" target="new">302 Found


read more...
wEb NAsyiD

Laman-laman nasyid terpilih yang aktif.

 Amar
 Firdaus
 Hijjaz Records (HRSB)
 Inteam
 Jalinan Ukhuwah
 Kerabat Devotees
 R-iF
 Rabbani
 Raihan
 Sahabat Amal
 UNIC Records

LaMAn rUjUkAN

Laman-laman yang berkaitan dengan isu laman ini;

 Muslimdaily
 iMotivasi
 Islam itu Indah
 Pengisian Diri
 Tips Kehidupan
 iluvIslam
 Tahu, Faham & Amal
 Peribadi Rasulullah
 Aqustatic
 Kurung Pahang
 Al-Hulaimi
 Pondok Hearty
 Rediesh
 Wanita & Komputer
 Wanita Muslimah
 Mengandung.com
 abatasa2
 Zaharudin A.Rahman
 Badar-SAMBBST
 HaruBiru
 Rashia Wanita Hebat
 AyatCinta
 Dunia Penyair
 Cikgu Dahlia
 SiLampuNeon
 Abu Anas Madani
 Rahsia Wanita
 Koleksi Cinta

 Pakar Sakit Puan
 Anizyn
 Dechacare
 Azzariyat.com
 SeniHias
 AKanMati
 Tentang Cinta
 AjaibBenar
 HotMedia
 Berita-Harian-Online
 Sihat Selalu
 Bicara Tumbuhan
 Love Stitch
 BlogSerius
 OpenMInda
 Pena Kusisip
 MummyNemo
 ResipiRahsiaKu
 SebuahKehidupan
 King Of The East
KawanGeek
 It's My Story
 Kemuh
 Hadiah Ulang Tahun
 MalaysiaTopBlogger
 Nuraiman
 DekoRumah
 KomunitiMuslimat
 Blog Misteri
 Forum Paramedik
 TradingLiving
Aku Islam
B'jue Corner
SayaChefKecil
Genta-Rasa
CeritaCintaSedih
Ening Collection

Laman-laman diatas adalah usaha individu dan ada juga salinan daripada blog/laman lain. - wm

rANkiNg aLEXa

Catatan ranking berdasarkan laman Alexa portal terpilih.

26/7/2013
 turun  naik  kekal

MK 
MI 
HD 
TKO 
DD  
SO  
MR
WK
OU
   
TR 
CC
WU

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

15
65
62
228
3,218
1,743
14,151
25,561
27,145
7,907
11,663
28,497

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

* Ranking ini untuk Malaysia.

WaRgA kERjA

WeBMAaSTEr
Nabila Atiqah
- nabila.atiqah
- TempayanRetak

pEMb. wEBmAsTeR I
Kide Fatin
- kide.fatin
- Picture2U

PEmb. wEbMASteR II
Anisah Omar
- anisah88.omar
PENAFIAN:
WanitaKini tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan
oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini dan  juga tidak bertanggungjawab
dengan apa-apa penulisan dalam laman ini.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.

You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt

themes design by Tempayan Retak