TKODaily - Wanita Islam Kini
   Login
:: Menu Utama  ::  Hantar Artikel  ::  Akaun Anda  ::  Forums  ::
kOtAk SeMbANg

Only registered users can shout. Please login or create an account.
mENu uTAmA
· Home
· Album
· Beritahu Kawan
· FAQ
· Forum
· Komen
· Masej Peribadi
· Members_List
· Muat Turun
· Pencarian
· PHPNuke Editor
· Statistik
10 tOp MinGGu iNi
There isn't content right now for this block.
10 tOp bULaN iNi
There isn't content right now for this block.
kERamAiAN OnLiNE
Welcome, Tetamu
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: zulzin
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 95

People Online:
Visitors: 22
Members: 0
Total: 22
pERkiRaAN oNLiNe
We received

1999412
page views since
1 Feb 2011

Jumlah Hits
· Hari Ini

600

· Semalam

825


Purata Hits
· Sejam

62

· Sehari

1,095

· Sebulan

33,324

· Setahun

399,882


Server Masa Server
· Masa

16:04:27

· Tarikh

20 Oct 2014

· Zon

+0800

PeRKIraAN UniQuE

Statistik awam melalui portal percuma :-

WanitaKini.com: Forum

www.wanitakini.com :: View topic - HERBA MAHARANI-khazanah perubatan khusus untuk wanita
 Forum FAQForum FAQ   SearchSearch   UsergroupsUsergroups   ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

HERBA MAHARANI-khazanah perubatan khusus untuk wanita

 
Post new topic   Reply to topic    www.wanitakini.com Forum Index -> Cantik & Sihat
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ainnas85
Pembaca
Pembaca


Joined: Sep 03, 2012
Posts: 10

PostPosted: Fri Sep 21, 2012 3:23 pm    Post subject: HERBA MAHARANI-khazanah perubatan khusus untuk wanita Reply with quote

ASSALAM SEMUA..





-Berasal dari Dinasti Tang.

-Terkenal semasa Dinasti Ming sebagai ilmu & rahsia kecantikan awet muda & kesihatan lebih 3000 tahun yang lalu .

-Herba Maharani ketika itu hanya diproses untuk keluarga Maharaja sebagai herba penyubur, kecantikan, awet muda & kesihatan.

-Dinamakan herba Maharani sempena nama Maharani Te Zhi, antara maharani yang mengamalkan herba ini.
Maharani Te Zhi sangat mementingkan kecantikan & kesihatan .

-Pada zaman pemerintahan Dinasti Ming, Maharaja ketika itu dikatakan mempunyai 9999 maharani & gundik dan Maharani Te Zhi yang paling disayangi Maharaja.Maharani Te Zhi mempunyai kulit seperti lilin & licin .
Maharani juga melahirkan anak lelaki sebagai waris takhta.


Ramuan Hebat

-Menggabungkan 16 jenis ramuan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utama Produk Keluaran Beijing TongRenTang.

-TongRenTang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun. Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qing.

-TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai Produk Terkenal di China pada tahun 1994. Diiktiraf sebagai Spesis Ubat Herba yang Terpelihara pada tahun 1998.





Kehebatan Herba Maharani
Antara keberkesanan herba maharani
(untuk mereka yang mengamalkan pengambilan secara teratur & berterusan)

1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur

2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan & kekuningan

3. Anti bakteria ( sekitar faraj )

4. Melegakan sakit pinggang, sendi & lutut

5. Melegakan migrain & angin dalam badan

6. Menguatkan hati & buah pinggang

7. Melegakan asma

8. Baik untuk pesakit diabetes ( kencing manis )

9. Menghilangkan bau mulut ( terutama waktu bangun pagi )

10. Menyelesaikan masalah buasir kecil

11. Merangsang hormone estrogen, progesterone & androgen ( hormone seks )

12. Memberi kebahagiaan kepada pasangan

13. Kesuburan & awet muda

14. Mencantik, menegang & melicinkan kulit

15. Menaikkan seri muka

16. Menegangkan payudara

17. Menghilangkan kelesuan & muka pucat

18. Melambatkan proses monopouse

19. Menghilangkan perpeluhan pada waktu malam

20. Menguatkan antibodi / imunisasi

21. Melancarkan peredaran darah

22. Amalan semasa pantang ( bersalin )

23. Menambah darah selepas bersalin

24. Menguatkan otot-otot rahim & peranakan

25. Membanyakkan pengeluaran susu badan selepas bersalin

26. Menghilangkan urat timbul

27. Mengimbangi tekanan darah

28. Meningkatkan kecerdasan minda






Antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan tertua khusus untuk wanita. Ramuan khasnya telah menyerlahkan kehebatan dan keterampilan wanita sehingga kini. Herba Maharani masih tetap menjadi pilihan utama dalam penjagaan kesihatan dan kecantikan wanita di seluruh dunia. Amalan berterusan akan memanfaatkan kesihatan keseluruhan.

Adakah Produk Te Zhi Bai Feng Wan atau Herba Maharani ini Halal??

Kepada pengamal pil ini, usah risau kerana pengilang di China telah memperoleh pengiktirafan Halal daripada China Islamic Assocation, Beijing untuk produk ini.

Untuk makluman, China Islamic Association, Beijing adalah badan islam yang diiktirafkan oleh Jakim, Malaysia. Disebabkan produk ini adalah produk dari luar negara, Jakim tidak meletakkan logo pd barang. tetapi pihak Jakim telah mengiktiraf badan2 tertentu spt China Islamic Association yg mengeluarkan tanda halal. Jadi produk Maharani telah mendapat sijil halal dari badan2 tersebut. Saya upload sijil halal yg di iktiraf oleh Jakim di sini. So tak perlu risau lagi. Very Happy




Cara Pengambilan Herba Maharani
Seringkali ada yang keliru tentang pengambilan herba maharani. Saya tuliskan semula disini :-

Cara makan yang disyorkan ialah 50biji kecil sekali sehari.
waktu pengambilan yang terbaik ialah pada waktu pagi sebelum sarapan, kalau berpuasa, makan pada waktu sahur. Nak makan malam pun boleh juga.

Namun, menurut kajian yang dibuat, di Malaysia, pengambilan 10 - 25 biji kecil sudah mencukupi kerana herba ini agak panas bagi sesetengah orang. Bagi yang dah biasa dengan herba, ambil 50biji @ 1pil. (1 pil bermaksud 1 bola putih ).Kurang dari 10 biji TIDAK disyorkan kerana bimbang dos tidak mencukupi.

Alternatif lain, anda boleh pecahkan kepada bilangan yang kecil dengan pengambilan 2 @ 3 kali sehari (sehingga cukup 50 biji sehari). contohnya, pagi ambil 25 biji, malam ambil 25biji.

Kesimpulannya, pengambilan diantara 10 - 50 biji kecil setiap hari mengikut kesesuaian individu itu sendiri.
Biasanya untuk customer saya, saya cadangkan ambil 25 biji kecil, sebelum breakfast, 1 kali sehari. Habiskan 6 bola dalam masa 12 hari. Berhenti , tunggu period, selepas period, sambung kotak yang seterusnya.

Kuantiti dalam sekotak = 6 bola putih = 300 biji kecil

** kalau ambil 50 biji sehari = 6 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
** kalau ambil 25 biji sehari = 12 hari (habis sekotak , stop, sambung selepas period)
** kalau ambil 10 biji sehari = 30 hari (waktu period tak yah makan)


Cara pengambilan mengikut masalah tertentu.
Berikut adalah cara pengambilan Herba Maharani mengikut keadaan yang berlainan :
1.Untuk penjagaan kesihatan, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 6 hari.
2.Jika badan lemah, mengambil selepas period dengan 1 biji bola selama 12 hari atau 2 biji bola selama 5- 10 hari.
3.Untuk Peredaran haid yang tidak tetap, mengambil pada hari ke-6 period dengan 1 atau 2 biji bola selama 20 hari.
4.Jika berlaku ketidakselesa semasa period, mengambil 14 hari sebelum period dengan 1 atau 2 biji bola selama 14 hari.
5.Selepas melahirkan anak, mengambil seminggu selepas melahirkan anak dengan 1 biji bola selama 10- 14 hari.
Nota :
1. Setiap bulan makan selama 5-10 hari dan kesan produk boleh dirasai selepas 2/ 3 bulan.
2. Jika rasa badan ‘panas’ selepas makan, anda boleh menggunakan satu daripada cara
alternatif yang berikut :
(a) minum air garam
(b) makan separuh biji (25 biji kecil) setiap kali

BERMINAT? HARGA RM 65.00 SAHAJA......

HUBUNGI/SMS NORAINI 019-2066369

POST :RM 5.00...AREA LEMBAH KLANG,SELANGOR SAYA HANTAR TERUS KEPADA ANDA..TERIMA KASIH
Back to top
View user's profile Send private message
Mutiara
Pembaca
Pembaca


Joined: Sep 27, 2012
Posts: 1
Location: Glasgow, Scotland

PostPosted: Thu Sep 27, 2012 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

Hakak pn makan ni... mnggantikan jamu!
Herba Maharani mmg best!

_________________
The More U Give... The More U Get!
Back to top
View user's profile Send private message
Nabila
Webmaster
Webmaster


Joined: Oct 14, 2009
Posts: 46
Location: Terengganu

PostPosted: Sat Sep 29, 2012 12:32 am    Post subject: Reply with quote

Mutiara wrote:
Hakak pn makan ni... mnggantikan jamu!
Herba Maharani mmg best!


dah cuba ke?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Kidefatin
Pembantu Webmaster
Pembantu Webmaster


Joined: Feb 02, 2011
Posts: 10

PostPosted: Wed Mar 27, 2013 5:27 pm    Post subject: Reply with quote

Nabila wrote:
Mutiara wrote:
Hakak pn makan ni... mnggantikan jamu!
Herba Maharani mmg best!


dah cuba ke?


Ni untuk AKAK aje ke.
Budak macam saya boleh ke?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.wanitakini.com Forum Index -> Cantik & Sihat All times are GMT + 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
PENAFIAN:
WanitaKini tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan
oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini dan  juga tidak bertanggungjawab
dengan apa-apa penulisan dalam laman ini.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.

You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt

themes design by Tempayan Retak