TKODaily - Wanita Islam Kini
   Login
:: Menu Utama  ::  Hantar Artikel  ::  Akaun Anda  ::  Forums  ::
kOtAk SeMbANg

Only registered users can shout. Please login or create an account.
mENu uTAmA
· Home
· Album
· Beritahu Kawan
· FAQ
· Forum
· Komen
· Masej Peribadi
· Members_List
· Muat Turun
· Pencarian
· PHPNuke Editor
· Statistik
10 tOp MinGGu iNi
There isn't content right now for this block.
10 tOp bULaN iNi
There isn't content right now for this block.
kERamAiAN OnLiNE
Welcome, Tetamu
Nickname
Password
(Register)
Membership:
Latest: zulzin
New Today: 0
New Yesterday: 0
Overall: 95

People Online:
Visitors: 27
Members: 0
Total: 27
pERkiRaAN oNLiNe
We received

2083309
page views since
1 Feb 2011

Jumlah Hits
· Hari Ini

754

· Semalam

1092


Purata Hits
· Sejam

62

· Sehari

1,141

· Sebulan

34,722

· Setahun

416,662


Server Masa Server
· Masa

17:14:09

· Tarikh

21 Dec 2014

· Zon

+0800

PeRKIraAN UniQuE

Statistik awam melalui portal percuma :-

WanitaKini.com: Akhlak @ Moral

Search on This Topic:   
[ Go to Home | Select a New Topic ]

Tujuh Perempuan Bertanya, Seorang Lelaki Menjawab
Akhlak @ Moral


Kaum hawa selalu mengeluh dan melafazkan “susahnya jadi wanita”, mereka telah digoda dan diperdaya oleh syaitan dan hawa nafsunya sendiri, seperti yang kita lihat dialog dibawah, bagaikan mempersoalkan ketentuan Allah terhadap mereka. Dengan kata lain yang agak kasar, Allah berat sebelah dan meletakkan kaum wanita dalam keadaan tertindas.

Keluhan remaja perempuan A:
“Aduh, situ tutup, sini tutup. Susah la gini. Apasal laki-laki mudah saja. Tak pakai baju pun takpe. Perempuan auratnya lagi banyak.”


Posted by Nabila on Sunday, September 08 @ 20:26:54 MYT (4979 reads)
Seterusnya.. | 10138 bytes more | comments? | Score: 5)

Kasih Ibu Sampai Ke Mati
Akhlak @ Moral
Oleh zuri3389

“Nurse...boleh tengok bayi saya..” ibu muda yang baru bersalin itu bersuara antara dengan dan tidak kepada seorang jururawat . Sambil tersenyum jururawat membawa bayi yang masih merah itu. Si Ibu menyambutnya dengan senyum meleret. Dibuka selimut yang menutup wajah comel itu, diciumnya berkali-kali sebaik bayi tersebut berada di pangkuan.

Jururawat kemudian mengalihkan pandangannya ke luar tingkap. Tidak sanggup dia bertentang mata dengan si Ibu yang terperanjat melihat bayinya dilahirkan tanpa kedua-dua cuping telinga.

Namun gamamnya Cuma seketika. Dakapan dan ciuman silih berganti sehingga bayi yang sedang lena itu merengek.

Doktor bagaimanapun mengesahkan pendengaran bayi itu normal, sesuatu yang cukup mengembirakan si ibu.


Masa terus Berlalu.....


Posted by Nabila on Saturday, August 24 @ 19:59:24 MYT (1104 reads)
Seterusnya.. | 4953 bytes more | comments? | Score: 0)

Anak tonton hubungan intim ibu bapa
Akhlak @ Moral
Oleh BH

Golongan miskin luar bandar gagal urus kediaman dengan baik

Pasir Puteh: Hampir 70 peratus ibu bapa terutama di luar bandar bukan saja buta teknologi maklumat (IT), malah hubungan intim suami isteri yang sepatutnya sulit, turut ditonton anak tanpa disedari.

Penolong Pengarah Sektor Sosiobudaya Institut Integriti Malaysia (IIM), Rohana Yaakob, berkata sebahagian besar ibu bapa terutama golongan miskin di luar bandar gagal mengurus kediaman dengan baik seperti ketiadaan bilik tidur menyebabkan perlakuan seks mereka terdedah kepada anak.

“Sangat menyedihkan apabila anak kecil dapat melihat perlakuan seks ibu bapa kerana sesetengah rumah mereka terutama golongan miskin, tidak mempunyai bilik tidur.


Posted by Nabila on Tuesday, July 09 @ 23:01:36 MYT (2158 reads)
Seterusnya.. | 2187 bytes more | comments? | Score: 0)

Bahaya Kartun Pokemon
Akhlak @ Moral
Oleh LutsinarIsu kartun Pokemon bukanlah satu perkara baru, kumpulan-kumpulan Kristian dan juga kebanyakan sekolah di Amerika Syarikat melarang permainan Pokemon. Bahkan Arab Saudi merupakan negara pertama yang mengharamkan semua produk Pokemon pada tahun 2001. Tindakan kerajaan Arab Saudi mendapat sokongan daripada ulama-ulama dan kebanyakan universiti di sana. Alasannya kerana wujud unsur perjudian dan dengan ada Bintang David dalam kartun tersebut menguatkan lagi bukti bahawa kartun tersebut adalah propaganda Yahudi dan juga Freemason.

Situasi ini bertambah parah dengan adanya versi pek syaitan, yang banyak mengandungi babak-babak yang jelas bertentangan dengan ajaran Islam. Malahan ensiklopedia awam wikipedia telah membuang banyak animasi Pokemon, atas alasan yang lebih kurang sama dengan kerajaan Arab Saudi Merujuk kepada email yang ada di blog Darul Numan, Perkataan-perkataan itu adalah dalam bahasa Siryani (lughah siryaniiyah)


Posted by Nabila on Thursday, June 13 @ 06:57:57 MYT (1359 reads)
Seterusnya.. | 4857 bytes more | comments? | Score: 0)

Peranan Dan Tanggungjawab Pemimpin Dalam Islam
Akhlak @ Moral
Oleh SurauHijrah
Firman Allah swt, Al Anfaal: 27.
"Wahai orang-orang yang beriman! janganlah kamu mengkhianati (amanah) Allah swt dan Rasul-Nya, dan (janganlah) kamu mengkhianati amanah-amanah yang dipercayakan keatas kamu, sedang kamu mengetahui (salahnya)."

Marilah kita bertakwa kepada Allah swt di mana sahaja kita berada dengan meningkatkan rasa takut kita kepada-Nya, semoga kita sentiasa dibawah jagaan-Nya.
 
Ikhwan muslimin, hari ini ramai orang yang ghairah untuk menjadi pemimpin tanpa melihat dan mengukur kelayakan diri sendiri, sedangkan jawatan pemimpin itu satu amanah dan tanggungjawab. Mereka meminta menjadi pemimpin dalam berbagai jawatan dalam sektor awam atau swasta, sehingga meminta menjadi wakil rakyat dan menteri.Posted by AnisahOmar on Sunday, June 09 @ 20:00:00 MYT (354 reads)
Seterusnya.. | 10382 bytes more | comments? | Score: 0)

Keruntuhan Akhlak Pelajar Sekolah
Akhlak @ Moral
Oleh MejaKerusi

Isu yang agak berat aku mahu utarakan pada kali ini. Keruntuhan moral dan akhlak remaja..dan..ya!!! sms berunsur seks lucah di kalangan pelajar kita.

Apa nak jadi dengan pelajar-pelajar sekolah zaman sekarang? Jika diperhatikan dari segi moral dan akhlak pelajar sekolah kini seolah-olah hidup di negara barat, pegi ke sekolah berdua-duaan, berpegangan tangan lelaki dan perempuan tanpa ada rasa segan dan silu. Lihat saja di keliling kamu semua, gejala keruntuhan moral dan akhlak pelajar sekolah kini seperti membimbangkan. Seawal pagi ibu dan bapa keluar kerja, sebelum itu dicium tangan ibu dan bapa, di dalam hati mereka…mudah-mudahan berkatlah apa yang dipelajari oleh anak mereka di sekolah nanti. Itu jauh di sudut hati mereka, di lambaikan tangan ke arah anak mereka. Tanpa di perhatikan oleh kedua-dua orang tua, si anak terus  ke sekolah tidak jauh dari rumah..bersama “rakan” sambil berpegangan tangan.’ Keadaan ini boleh menjurus pelajar kita ke arah yang negatif, contoh..seks luar nikah, sms lucah, gejala buang anak dan sebagainya.Posted by Nabila on Monday, March 18 @ 21:35:04 MYT (959 reads)
Seterusnya.. | 4700 bytes more | comments? | Score: 0)

Wanita simpanan
Akhlak @ Moral
Oleh Wikipedia

Wanita atau perempuan simpanan adalah pasangan seks wanita jangka panjang milik seorang lelaki dan mitra yang tidak dinikahi dengan lelaki tersebut. Hubungan biasanya stabil dan sekurang-kurangnya semi-permanen; namun, pasangan ini tidak hidup bersama secara terang-terangan. Hubungan ini juga biasanya tidak senantiasa rahasia. Terdapat banyak lelaki pada masa lalu yang memiliki wanita simpanan bersama isteri mereka.

Dalam sejarah, istilah ini digunakan bagi wanita yang disimpan dengan gaya hidup mewah oleh lelaki kaya agar wanita ini senantiasa bersedia melayani kebutuhan seksualnya. Wanita demikian dapat berganti peranan dari perempuan simpanan dan pelacur tergantung pada keadaan diri dan sekelilingnya. Namun, pada masa kini, istilah "perempuan simpanan" biasanya digunakan untuk merujuk pada pasangan wanita milik lelaki yang menikah dengan wanita lain; dalam kasus lelaki tidak menikah ia biasanya dirujuk sebagai "pacar" atau "pasangan rumah tangga."Posted by AnisahOmar on Saturday, February 16 @ 11:55:09 MYT (3682 reads)
Seterusnya.. | 12968 bytes more | comments? | Score: 0)

Dara, Teruna Makin Hilang Nilai
Akhlak @ Moral
Oleh Anisah

"Oleh Virtual Friends

MUNGKIN tiada reaksi terkejut atau tidak percaya jika ada seseorang yang belum berkahwin, tampil mengakui bahawa beliau sudah tidak dara atau teruna lagi pada masa kini. Suatu ketika dulu hal sebegini boleh mengakibatkan orang berkenaan dicerca atau disisihkan masyarakat tapi agak berlainan pada zaman ini, di mana adanya ?toleransi? dalam hal ini.

Kekal dara atau teruna sehingga berkahwin juga tidak lagi menjadi perkara dapat dibangga-banggakan. Begitu juga halnya jika hilang dara atau teruna sebelum berkahwin, bukanlah sesuatu yang begitu dimalukan malah ada pula yang berbangga dengan ?pencapaian? begitu.

Usah jadikan kehidupan sebahagian besar masyarakat Barat yang semakin rendah nilainya itu sebagai panduan. Isu kehormatan dianggap remeh malah kebanyakan mereka seolah-olah tidak sabar-sabar lagi hendak mengorbankan keterunaan dan kedaraan mereka pada usia muda.
"


Posted by anisahomar on Sunday, January 06 @ 21:15:25 MYT (1922 reads)
Seterusnya.. | 10461 bytes more | comments? | Score: 0)

Sembang Aqidah Dengan Anak-anak
Akhlak @ Moral
Oleh Ummu Abbas

Antara cabaran berada di Melbourne ini ialah memilih pendidikan agama terbaik untuk anak-anak. Alhamdulillah, memang ada sekolah-sekolah Islam yang ditubuhkan oleh komuniti muslim di sini namun bayarannya sememangnya mahal untuk kami yang bukan warganegara. Paling kurang perlu mengeluarkan belanja Rm15k setahun untuk seorang anak.

Kelas-kelas fardu ain hujung minggu juga ada namun setelah meneliti silibusnya, mengambil kira yuran bulanan serta waktu menghantar dan mengambil anak-anak pada hujung minggu, saya membuat keputusan untuk mengajar sendiri anak-anak di rumah. Impaknya rutin bertambah padat dengan tugasan baru.


Posted by Nabila on Tuesday, March 13 @ 16:31:10 MYT (507 reads)
Seterusnya.. | 4901 bytes more | comments? | Score: 0)

Pahala Terakhir Seorang Isteri
Akhlak @ Moral
Oleh mayafan

Peristiwa yang menimpa diri saya kira-kira dua tahun yang lalu sering datang meragut ketenangan yang cuba di pupuk hari demi hari. Saya selalu kecundang. Justeru saya masih belum dapat memaafkan kesalahan yang telah dilakukan. Kesalahan yang disangka ringan, tetapi rupa-rupanya mendatangkan rasa bersalah yang tidak pernah berkesudahan hingga ke hari ini.

Ingin saya paparkan peristiwa yang menimpa diri ini untuk tatapan anda sekalian, untuk dijadikan teladan sepanjang hidup. Untuk pengetahuan semua... ... ...

... .di kalangan sahabat-sahabat dan saudara-mara, saya dianggap sebagai seorang isteri yang baik. Tetapi keterlaluan jika dikatakan saya menjadi contoh teladan seorang isteri bekerja yang begitu taat berbakti kepada suami.


Posted by Nabila on Tuesday, February 28 @ 16:00:00 MYT (1306 reads)
Seterusnya.. | 6455 bytes more | comments? | Score: 0)

PoLL sELiDik
TKOdaily (pink) jadi Wanitakini.com. Setuju tak?

Sangat Setuju
Setuju
Tak ada apa pun
Tak
Entahlah ikut awaklah..Results
Polls

Votes: 72
Comments: 0
LOg MaSUk
Nickname

Password

Don't have an account yet? You can create one. As a registered user you have some advantages like theme manager, comments configuration and post comments with your name.
rADio iKiM


Jika tak nak dengan klik butang "STOP"

Jika tak on secara auto, bermakna browser anda ada masalah dengan plug-in. Sila semak mediaplayer, vlc, realplayer atau lain-lain dipasang dengan betul.
bERitA TeRKinI
·302 Found
302 Found

nginx/1.6.2
" target="new">302 Found


read more...
BEriTA dUNiA
·302 Found
302 Found

nginx/1.6.2
" target="new">302 Found


read more...
wEb NAsyiD

Laman-laman nasyid terpilih yang aktif.

 Amar
 Firdaus
 Hijjaz Records (HRSB)
 Inteam
 Jalinan Ukhuwah
 Kerabat Devotees
 R-iF
 Rabbani
 Raihan
 Sahabat Amal
 UNIC Records

LaMAn rUjUkAN

Laman-laman yang berkaitan dengan isu laman ini;

 Muslimdaily
 iMotivasi
 Islam itu Indah
 Pengisian Diri
 Tips Kehidupan
 iluvIslam
 Tahu, Faham & Amal
 Peribadi Rasulullah
 Aqustatic
 Kurung Pahang
 Al-Hulaimi
 Pondok Hearty
 Rediesh
 Wanita & Komputer
 Wanita Muslimah
 Mengandung.com
 abatasa2
 Zaharudin A.Rahman
 Badar-SAMBBST
 HaruBiru
 Rashia Wanita Hebat
 AyatCinta
 Dunia Penyair
 Cikgu Dahlia
 SiLampuNeon
 Abu Anas Madani
 Rahsia Wanita
 Koleksi Cinta

 Pakar Sakit Puan
 Anizyn
 Dechacare
 Azzariyat.com
 SeniHias
 AKanMati
 Tentang Cinta
 AjaibBenar
 HotMedia
 Berita-Harian-Online
 Sihat Selalu
 Bicara Tumbuhan
 Love Stitch
 BlogSerius
 OpenMInda
 Pena Kusisip
 MummyNemo
 ResipiRahsiaKu
 SebuahKehidupan
 King Of The East
KawanGeek
 It's My Story
 Kemuh
 Hadiah Ulang Tahun
 MalaysiaTopBlogger
 Nuraiman
 DekoRumah
 KomunitiMuslimat
 Blog Misteri
 Forum Paramedik
 TradingLiving
Aku Islam
B'jue Corner
SayaChefKecil
Genta-Rasa
CeritaCintaSedih
Ening Collection

Laman-laman diatas adalah usaha individu dan ada juga salinan daripada blog/laman lain. - wm

rANkiNg aLEXa

Catatan ranking berdasarkan laman Alexa portal terpilih.

26/7/2013
 turun  naik  kekal

MK 
MI 
HD 
TKO 
DD  
SO  
MR
WK
OU
   
TR 
CC
WU

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

15
65
62
228
3,218
1,743
14,151
25,561
27,145
7,907
11,663
28,497

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

* Ranking ini untuk Malaysia.

WaRgA kERjA

WeBMAaSTEr
Nabila Atiqah
- nabila.atiqah
- TempayanRetak

pEMb. wEBmAsTeR I
Kide Fatin
- kide.fatin
- Picture2U

PEmb. wEbMASteR II
Anisah Omar
- anisah88.omar
PENAFIAN:
WanitaKini tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan
oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada laman web ini dan  juga tidak bertanggungjawab
dengan apa-apa penulisan dalam laman ini.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters, all the rest © 2005 by me.

You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt

themes design by Tempayan Retak